V runo suomi uutiset

v runo suomi uutiset

Kiinan lahja Suomelle on Ähtärin eläinpuistoon sijoitettavat kaksi jättiläispandaa. Kiina lainaa pandat Suomelle 15 vuodeksi. Suomi osallistuu luonnollisesti myös pandahankkeesta aiheutuviin kustannuksiin.

Yhdysvallat luottaa rahan voimaan. Yhdysvallat lahjoitti Suomelle dollaria euroa koulutusyhteistyöhön sekä suomalaistaustaisen astronautti Timothy Kopran mukana avaruudessa olleen Sibelius-keräilyrahan.

Sukulaiskansamme Unkari lahjoitti Suomelle euron arvoisen Bogányi-pianon, jonka on suunnitellut Sibelius-Akatemiassa opiskellut pianisti Gergely Bogányi. Flyygeliä kutsutaan futuristisen ulkonäkönsä vuoksi "lepakkopianoksi". Latvia leipoi Suomelle syntymäpäiväkakun ja kuvasi prosessista hauskan videon.

Norja antoi Suomelle muun muassa miljoonan Norjan kruunun euron arvoisen taidelahjoituksen, Ruotsi muun muassa Anna Uddenbergin Free Fall -taideteoksen. Tanska lahjoitti Suomelle yli 10 euron arvoisen Høvdingestolen-designtuolin. Tuolin on suunnitellut tanskalainen arkkitehti ja teollinen muotoilija Finn Juhl Venäjä ei ole antanut Suomelle fyysistä lahjaa, mutta maa on järjestänyt Suomen kunniaksi lukuisia tapahtumia. Venäjän presidentti Vladimir Putin lähetti tiistaina virallisen onnittelukirjeen Niinistölle.

Valtioneuvoston kanslian mukaan lahjalista ei ole virallinen, lopullinen tai täydellinen, vaan enemmänkin tiedossa oleva tilanne tällä hetkellä. Ulkoministeriö vastaa virallisesti lahja-asioista, mutta ministeriöt ovat sopineet pitävänsä yhteistä listaa lahjoista. Laakso-Liukkosen mukaan lista täydentynee vielä ja siitä tehdään vuoden loppuun mennessä virallisempi yhteenveto.

Suomen lahjalista heijastelee moninaisuudessaan eri maiden lahjanantokulttuureita, sanoo Suomi -juhlavuosihankkeen sihteerinä toimiva pääsihteeri Pekka Timonen valtioneuvon kansliasta. Timosen mukaan päivänsankari ei esittänyt mitään toiveita. Tärkeintä lahjan tai onnittelukirjeen antamisessa on se, että siinä muistetaan sitä saajaa. Sehän tässä on tärkeintä. Tuntuu kivalta, kun joku muistaa, Timonen sanoo.

Chilen lahja teki Timoseen syvän vaikutuksen. Chile muisti vuotiasta Suomea lahjoittamalla käännöksen chileläisrunoilija Gabriela Mistralin runosta Campeón Finlandés Suomalainen mestari vuodelta Juhannuksen veneliikenteessä hukkuu joku joka vuosi. Sauna kuuluu suomalaiseen juhannukseen.

Torstai on vuoden pisin päivä. Sää on juhannuksena sateinen ja tuulinen. Suomen parlamentissa eli eduskunnassa riidellään sote-uudistuksesta. Sote tarkoittaa sosiaali- ja terveyspalveluja. Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta käsitteli sote-uudista torstaina.

Ryhmä ei pystynyt sopimaan uudistuksen aikataulusta. Eduskunnan puhemiehet miettivät ensi viikolla, miten työtä voidaan jatkaa. Puhemiehet johtavat eduskunnan työtä. Sote-uudistusta on suunniteltu Suomessa jo kauan. Palvelut halutaan uudistaa, että rahat riittävät hyviin palveluihin koko Suomessa myös tulevaisuudessa. Obama käy Suomessa syyskuun lopulla. Obama osallistuu Helsingissä tapahtumaan, jonka nimi on Nordic Business Forum. Se on iso bisnestapahtuma. Lemi voitti kilpailun, koska siellä on enemmän metallimusiikin bändejä kuin missään muulla Suomessa asukasmäärään verrattuna.

Lemissä on vain noin asukasta, mutta metallibändejä siellä on Kilpailun järjestäjä oli Suomen ulkoministeriö. Kilpailun avulla ministeriö mainosti Suomea. Suomi tunnetaan maailmalla maana, jossa on eniten metallimusiikin bändejä asukasmäärään verrattuna. Esimerkiksi Helsingissä päivä on nyt 19 tuntia pitkä. Tämän jälkeen päivä alkaa lyhentyä, mutta hitaasti. Aivan pohjoisessa nautitaan nyt keskiyön auringosta, koska aurinko ei laske tähän aikaan vuodesta ollenkaan.

Esimerkiksi Suomen pohjoisimmassa kunnassa Utsjoella aurinko laskee seuraavan kerran vasta heinäkuun loppupuolella. Juhannusaatto on perjantaina, ja juhannuspäivä on lauantaina.

V runo suomi uutiset -

Petteri Orpo pitää Veera Ruohon saamaa vihapostia käsittämättömänä: Suomi osallistuu luonnollisesti myös pandahankkeesta aiheutuviin kustannuksiin. Suomen etelänaapurista Virosta presidentti Kersti Kaljulaid lähettää tervehdyksen Kumun taidemuseosta. Erilaiset kuviot avioliiton suola Kirsi Kunnas sanoo katsovansa elämänsä kulkua kiitollisin mielin. v runo suomi uutiset

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *